Villreinsafari Book

Sigbjørn Frengen, Oppdal Safari

Fjellets nomade er sky og vandrer mye. Sammen med lokalkjent guide øker du sjansen for å få oppleve villreinen, urdyret over alle skandinaviske urdyr. Om sommeren er kalvene fortsatt små og nette, og dyrene feiter seg opp før brunsttid og vinteren i anmars. I slutten av september og ut i oktober er brunsten i gang, og bukkene sloss brutalt for å få lov til å spre avlsmaterialet sitt videre. Synet er majestetisk, og om hellet er på vår side kan det være mulig å komme innenfor godt fotohold. Vi guider ikke på villrein under vinter og vår, da de ikke bør forstyrres i tider med vanskelige matforhold og kalvingstid. 
Denne safarien krever gjerne at gjesten er i god kondisjon, og at man er villig til å gå en del kilometer. Første del av turen foregår med bil, for så å se etter flokkene med kikkerter og teleskop. Når de er observert begynner vi å vandre i retning der vi ser dyrene. Sjansen for å se dyr er over 70%, og sjansen for å komme inn på de vil være rundt 50%. Uansett lover vi en fjelltur for livet i flotte omgivelser.

Bekledning/utstyr
Varme og lydløse klær i beige/grønn/brun farge, votter, lue, vanntett skotøy. Kamera og stativ. Niste og drikke for en lengre dag ute.

Varighet
6-10 timer

Oppmøte
Oppdal jernbanestasjon eller annet sted etter avtale.

Sesong
1. juni - 31. oktober
Ikke under reinsjakta (20.08.-20.09)

Passer for
Fotografer, familier, vennegjengen, opplevelsessøkende.