Guidet tur til Snøhetta med privat guide Book

Sigbjørn Frengen, Oppdal Safari

Opplev Dovrefjells høyeste fjell med personlig guide. Snøhetta er en av Norges mest kjente topper og har med sin historie gjort at mange nordmenn mener Snøhetta burde vært Norges nasjonalfjell. Turen går fra Snøheim og opp til stortoppen (2286 moh), og om været spiller på lag svipper vi også bortom midttoppen for å få en følelse av det luftige stupet som går rett ned i gryta. Guiden er fjellvant og kunnskapsrik, og byr på godt selskap, lokalhistorie om både Snøhetta, menneskets historie på Dovrefjell, geologi, botanikk, moskus og reinsdyr. Det blir også servert en kaffeskvett og noe attåt. Turen anslås til å vare ca 6-8 timer for folk i moderat kondisjon. Det er mye stein på turen, og vi anbefaler gode sko med stiv såle. Stigningen er på 800 høydemeter og distansen ca 12 km t/r.

 

- Anbefalt nedre aldersgrense er 10 år.

- Pris for bussbillett Hjerkinn-Snøheim t/r kommer i tillegg.

 

Bekledning/utstyr
Lue, votter, skjerf, skalljakke, vindtett bukse, varm genser/tynn dunjakke, gode fjellsko, sitteunderlag, mat og drikke, samt evt. regnklær.
Husk at i fjellet skifter været fort, og erfaring tilsier at man bør heller ta med for mye klær enn for lite.

Oppmøte
Oppdal Turistkontor eller Hjerkinnhus. Ved oppmøte ved Oppdal Turistkontor kjører du egen bil til Hjerkinn.

Passer for
bedrifter, familier, vennelag og ellers personer i moderat kondisjon. Det er mye stein og ur, og deltakene må være forberedt på litt kliving.

Sesong
25 juni -1 oktober.

Varighet
6-8 timer